Pressemeddelelse

 
Holm Lifestyle PR
 
Vinderen af Graypants’ designkonkurrence er fundet
 
30. august 2013
 
Den 28. august blev vinderen af Graypants’ designkonkurrence offentliggjort under DesignTrade-messen i Bella Center. Dommerjuryen var enige om at kåre Jesper Jelling fra virksomheden Jelling Design i Struer som vinder. Jesper Jellings lampe er i tråd med Scraplights-kollektionen og produceret i genbrugspap med et minimumforbrug af lim. Samtidig er lampens udtryk på én gang klassisk og kan varieres på et utal af måder, som giver et spændende lysindfald.
 
Er den næste designbestseller skabt af en dansker? Sådan lød spørgsmålet fra den amerikanske designduo bag Graypants, Seth Grizzle og Jonathan Junker. Duoen er især kendt for deres lamper Scraplights, som er produceret i genbrugspap. For at finde svaret udskrev de en designkonkurrence i samarbejde med BO BEDRE, Danish Design Association og Kunstakademiets Designskole. Og i går blev vinderen fundet. Det blev Jesper Jelling fra Struer med en fleksibel, elegant og smuk lampe. 

Den næste designklassiker

Dommerjuryen bestod foruden Seth Grizzle og Jonathan Junker af Charlotte Ravnholt fra BO BEDRE, Tine Kjølsen fra Kunstakademiets Designskole og Jesper von Wieding fra 3X og Danish Design Association. De fem jurymedlemmer kom på en hård prøve, da de tirsdag skulle udvælge en vinder blandt de 96 kreative indslag.

 

“Selvom det var svært at vælge en vinder, fik vi indsnævret feltet til de syv bedste lamper. Og herefter blev vi hurtigt enige om, at Jesper Jellings lampe var den sande vinder. Lampen er komplet i sit design og gennemtænkt ned til mindste detalje. Lampens simple og elegante udtryk har potentiale til at blive den næste designklassiker,” siger Jesper von Wieding, Strategic Creative Director i 3X og bestyrelsesmedlem i DDA.

 

Udgangspunktet var en særlig laserteknik

Jesper Jelling fik idéen til lampen kort efter at han havde set Graypants-konkurrencen.

 

”Min første tanke var, at man kunne bruge en bestemt laserteknik til at lave skærmen,” siger Jesper Jelling, der er uddannet møbelsnedker og indehaver af Jelling Design, der foretager laserskæring og -gravering i næsten alle materialer til bl.a. logoer, skilte, gravering af firmagaver, etc.

 

”Jeg ville finde det perfekte snit i pappet i forhold til lysindfaldet. Man kan nemlig ændre pappets form og udtryk afhængigt af, hvordan man lægger snittene – det har stor indflydelse på lyset i lampen.

 

”Jeg tænkte meget over Graypants’ koncept, og hvorvidt jeg skulle lave en lampe med samme teknik eller finde på noget nyt. Jeg besluttede mig dog for, at jeg hellere ville finde en ny vinkel, og derfor skar jeg pappet på den anden led, hvilket gør lampen bøjelig. Det giver fantastiske muligheder for at arbejde videre med den endelige form, størrelse og med lyset,” uddyber Jesper Jelling.

 

Jesper Jelling har vundet 10.000 kr. og en tur for to til Graypants’ designstudio i Seattle. Hans lampe vil desuden blive sat i produktion som en limited edition op til jul.

 

 

Om Graypants

Designduoen Graypants fra Seattle er udråbt til at være nogle af tidens fremmeste designere, og de er især er kendt for deres unikke lampeserie Scraplights – håndlavede designerlamper, der er skabt af genbrugspap.

 

Scraplights er mere end blot en smuk designerlampe. Det er en filosofi bygget på et værdigrundlag, der handler om miljøhensyn og socialt ansvar. Den etiske produktion af de skønne designerlamper er mindst lige så vigtig som selve designet. De to unge designere og entreprenører foretrækker at bruge genbrugsmaterialer – og at hyre handicappede eller socialt udsatte til produktionen.

 

Scraplights produceres på en fabrik i Holland, som har ansat folk, der ellers ville have svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Lamperne bliver med stor præcision laserskåret og derefter samlet i hånden lag for lag.

 
Vedhæftede filer
 
Foto – Jesper Jelling og dommerjuryen.jpg
Foto – Jesper Jelling og Graypants.jpg
Foto – Vinderlampen.jpg
 
Kontaktinformation
 
Amalie Butze-Ruhnenstierne, Holm KommunikationE-mail: abr@holm.dk

Tlf.: +45 25 34 03 91